Login form protected by Login LockDown.


Unul dintre cele mai importante aspecte ale pariurilor online este managementul banilor. Casele de pariuri au o intreaga โ€œarmataโ€ de angajati care muncesc zi de zi pentru a aduce profit, in timp ce de partea cealalta a baricadei se afla cel care joaca, ale carui singure โ€œarmeโ€ sunt documentarea si o buna organizare. Cum procedam pentru a nu cadea in capcanele lor? Iata cateva reguli de baza.

Jucam bilete single sau combinate?

Marea majoriatate a celor ce joaca la pariuri pe internet au ajuns, nu de putine ori, sa isi goleasca conturile, pariind pe bilete combinate ce contin meciuri โ€œsigureโ€, cu cote rezonabile, care insa s-au incheiat cu dezastre ce au dus la pierderea fondurilor. Sau, dimpotriva, au pariat pe meciuri mai dificile, cu cote mari, care nu au avut deznodamantul dorit. Trebuie sa stiti ca oferta caselor de pariuri este facuta in asa fel incat acestia sa fie mereu in castig. Pentru a scapa de aceasta capcana, trebuie sa stiti cateva lucruri. In primul rand, trebuie sa aveti niste reguli stricte cu privire la sumele jucate si sa nu va abateti de la ele, indiferent cat de tentanta ar parea oferta. Un bun jucator la pariuri stie ca singurele lucruri pe care se poate baza sunt consecventa in idei si aplicarea acestora.

Jucati pe meciuri single – Daca sunteti siguri de victoria unei echipe, mizati individual pe acel meci, pentru ca este mult mai probabil sa castigati decat daca veti mai adauga inca doua, trei sau mai multe meciuri pe bilet. Puteti miza si pe celelalte meciuri pe care ati fi vrut initial, insa cel mai indicat e sa o faceti tot individual, pentru ca daca se vor incheia asa cum ati prevazut, atunci veti fi oricum in castig. Daca insa unul dintre ele se termina altfel decat ati prevazut, pierderea este acoperita de castigul obtinut din celelalte partide. Daca ati fi pariat pe un bilet combinat, miza ar fi fost pierduta si nu v-ati fi ales cu nimic.
Sa vedem un exemplu pentru a intelege mai bine:

Sa spunem ca alegem 3 partide, in care mizam pe victoriile lui Barcelona in deplasare (cota 1,60), Atletico Madrid acasa (1,80) si Getafe, tot pe teren propriu (1,70). Cota totala este in jur de 4.90, iar daca mizam de ex 30 euro pe acest bilet am castiga aproape 147 de euro. O suma frumoasa si tentantaโ€ฆ Insa, asa cum am vazut in acest sezon, meciurile alese se pot incheia cu surprize, iar cei 20 de euro se pot pierde foarte usor. Daca mizam in schimb cate 10 euro pe fiecare meci in parte, suma totala care se poate castiga este 16+18+17=51 de euro. Avantajul este ca daca vom pierde pe unul dintre meciuri, de exemplu pe cel al lui Atletico, care are cota cea mai mare, atunci suma castigata va fi de 33 de euro, ceea ce inseamna ca ne vom recupera investitia si vom ramane si cu un castig de 3 euro, cam mic, e adevarat, insa nu vom fi in pierdere, asa cum s-ar fi intamplat daca mizam cei 30 de euro pe biletul combinat, caz in care am fi fost la minus 30 de euro din buget, spre deosebire de varianta fericita, in care toate cele trei meciuri sunt castigatoare si profitul este de 21 de euro. Nu este rau pentru โ€œo zi de muncaโ€!

Cat pariem?

Atunci cand joci la pariuri trebuie sa stabilesti clar in care din urmatoarele categorii de jucatori te incadrezi:

a. esti tipul de jucator care joaca de placere
b. esti tipul de jucator care nu urmareste castigul imediat, insa urmaresti sa castigi potul cel mare
c. esti tipul de jucator profesionist, care isi gandeste precis fiecare miscare si isi calculeaza cu prudenta si atentie sansele

a. Cel care joaca de placere aloca putin timp documentarii si studiului echipelor si mizeaza de obicei sume mici pe pariurile facute. De cele mai mult ori pierde, insa nu va trece mult timp pana cand isi va realimenta contul si va paria din nou. Din cand in cand castiga, recuperand o parte din banii pierduti, insa per total va constata ca este in pierdere daca va face un bilant al pariurilor efectuate.

b. Jucatorul care nu urmareste castigul imediat este tipul de parior care mizeaza cu regularitate sume mici pe rezultate-surpriza sau pe bilete combinate (combo) cu cota mare. De cele mai multe ori va fi dezamagit, el sperand sa dea lovitura cu un super-bilet care il va imbogati peste noapte.

c. Jucatorul profesionist este acela care isi calculeaza atent sansele si care are reguli stricte, pe care le respecta cu regularitate. Intotdeauna joaca sume pe care si le poate permite, pentru ca stie ca va avea si zile mai proaste, asa ca trebuie sa isi ia masuri de precautie. Managementul banilor este unul dintre cele mai importante aspecte ale activitatii sale, alaturi de documentare. Jucatorul profesionist isi stabileste un obiectiv si va face tot posibilul sa il atinga. De asemenea, daca doriti sa aveti o eficacitate maxima, este important sa va stabiliti un procentaj pe care o puteti paria pe un eveniment. Un parior profesionist nu va risca niciodata mai mult de 10-15% din banii pe care ii are in cont, insa in mod constant va paria pe mize intre 5 si 7.5%. Foarte important este ca atunci cand ati obtinut un castig mare sa nu cresteti miza, la fel ca si in situatia cand pierdeti. Nu va lasati dusi de val atunci cand traversati un moment prielnic, iar atunci cand ati pierdut nu incercati sa va recuperati banii mizand sume mari pe meciuri pe care le alegeti din impuls.

Din cand in cand faceti cate o pauza si indepartati-va putin de aceasta activitate, pentru a reveni apoi cu forte proaspete si cu o viziune mai limpede.