Login form protected by Login LockDown.


Le Tour de France 2020 – Etapa 4

Articol redactat de Radu, expertul JDP pe ciclism

Sisteron > Orcieres-Merlette 160.5 km

Etapa de azi ne aduce si primul finish in catarare . Traseul este unul destul de lejer pana in ultimii 10 km cand ar trebui sa avem parte de spectacol , pana atunci insa rutierii vor avea parte de 4 catarari repertoriate โ€“ una de a patra si 3 de a treia categorie pe care cicilistii vor trece fara probleme turul fiind la inceput si oboseala inca nu este resimtita. Evadarea de azi va fi anihilata fara probleme , deci nu vom avea parte de vreo surpriza si trebuie sa vedem o lupta intre oamenii de clasament general. Ultima catarare este de categoria 1 si este in lungime de peste 10 km , organizatorii repetoriind numai 7.1 cu o panta medie de 6.7 %.

Vremea se anunta una frumoasa cu ceva vant la orizont dar nimic care sa faciliteze vreo surpriza.

Favoritii :

Primoz Roglic โ€“ ultimul castigator al Turului Spaniei , slovenul are parte de un an bun spre foarte bun, dupa reluarea curselor de ciclism acesta a castigat in tara natala nationalele la proba de sosea si cea de cotratimp individual. Premergator acestui tur a castigat Tour de lโ€™Ain unde s-a impus in doua dintre cele 3 etape , dupa care a urmat tradionalul Criteriu Dauphine unde a castigat etapa a doua iar a treia a terminat-o pe 2 insa in etapa a patra a cazut si a abandonat turul , pe care cu siguranta l-ar fi castigat.

Echipa sa Jumbo Visma i-a pus la dispozitie o echipa incredibila cu rutieri unul si unul, daca nu vor fi incidente cu siguranta are prima sansa la castigarea turului in acest an.

Traseul este foarte bun pentru el cu sanse mari de reusita.ย 

Julian Alaphilippe โ€“ desi nu se afla inca in cea mai buna forma , francezul a castigat etapa a doua cand am avut parte tot de o catarare de categoria 1 numai ca finalul a fost in coborare si pe plat, victorie ce a dedicat-o tatalui sau care a murit recent.

Anul trecut a facut un tur exceptional la un moment dat se credea chiar ca ar putea ravni la castigarea competiei desi parea absurd.

Astazi are o sansa buna sa-si pastreze macar pentru inca o zi tricoul de lider la general traseul i se potriveste si cu siganta va fi printre protagonisti.ย 

Tadej Pogacar โ€“ slovenii au inca star in devenire , la cei 21 de ani acesta a facut o impresie excelenta castigand numai putin de 3 etape in Turul Spaniei anul trecut pe trasee chiar mult mai dificile decat cel de azi.

La inceputul acestui an acesta a castigat clasamentul general in Turul Valenciei cu doua victorii de etapa , locul 2 la general plus victorie de etapa in Turul EAU. Dupa reluarea ciclismului in iunie a castigat nationalele la contratimp si locul 2 dupa Roglic la cursa pe sosea tot in cadrul aceleeasi competitii. In cursa premergatoare turului , a obtinut locul 4 la general cu evolutii bune pe parcursul etapelor.

Forma lui in continuua ascensiune este destul de impresionanta si traseul de azi este bun si pentru el nu ar fi exclus sa il vedem pe podium.

Sergio Higuita , Egan Bernal , Adam Yates , Miguel Angel Lopez sunt ceilalti rutieri care au sanse de reusita azi. Higuita are la dispozitie o echipa de cataratori pentru el si ii plac astfel de trasee.

Bernal nimeni altul decat castigatorul de anul trecut al turului ar trebui sa zboare pe astfel de catarari numai ca el nu are un sprint la fel de rapid ca Roglic si Alaphilippe. La fel Bernal , Lopez nu are viteza in schimb traseul I se potriveste si daca vrea sa castige va trebui sa atace devreme. Yates , britanicul s-a luptat cu Alaphilippe in etapa a doua pentru victorie , francezul invingandu-l pe ultimii metri ai cursei. Azi va incerca din nou un atac cu siguranta.

Tom de Gendt โ€“ evadare scrie pe el , daca ar fi ca cineva sa castige , belgianul este acela , cunoscut ca probabil cel mai bun ciclist la aceasta specialitate , numai ca nu cred , cum am spus si mai sus , evadarea are 99% sanse sa fie anihilata.

Concluzie :

Chiar daca Roglic este principalul favorit al zilei , cred ca Alaphilippe va trage cu dintii de Tricoul Galben exact ca anul trecut si moralul foarte bun dupa victoria din a doua etapa il face favorit si azi la victorie insa cum am prezentat mai sus sunt foarte multi rutieri care pot castiga si de accea voi merge pe francez la un Top 5 pe care cred ca il va obtine aproape cu siguranta , bineinteles daca ghinionul nu-si va face prezenta o cazatura , o roata spartaโ€ฆย 

Sugestii de pariuri:

Top 5 โ€“ Julian Alaphilippe @ 1.80ย  8/10 Fortunaย 

Top 3 โ€“ julian Alaphilippe @ 2.75 6/10 Unibet

๐Ÿ“ง Aboneaza-te gratuit si vei primi predictiile si analizele zilnic in e-mail. Bonus vei primi si ghidul "Cum sa devii un parior mai bun in 12 pasi simpli" ๐Ÿ’ฐ