Login form protected by Login LockDown.


Il Giro 2019 – Etapa 1

Bologna โ€“ Sanctuarul Madonnei din San Luca (Bologna)

Giro porneste astazi la drum cu un contratimp individual (ITT) . Traseul are o lungime de 8.2 km si este compus din doua parti diferite , primii 6 km sunt de plat cu putine viraje iar cea de a doua foarte difcila โ€“ 2 km in urcare cu panta medie de 9% , pe alocuri ajungand si chiar la 17% , de ajunsย  sa se faca diferente intre rutieri inca din prima mansa. Mai jos puteti vedea finalul etapei a 14 a din editia 2009 cand deznodamantul a fost tot aici.

Favoritii zilei :

– Primoz Roglic @ 1.60

– Tom Dumoulin @ 3.75

– Simon Yates @ 8.00

Primoz Roglic โ€“ slovenul este unul dintre cei mai buni oameni din lume la acesta proba. Vine dupa un sezon excelent , poate prea bun, in forma maxima , ceea ce sper sa nu-i dauneze pe parcursul celor trei saptamani de cursa , deobicei efortul se dozeaza iar favoritii care merg in marile tururi ating varful formei in ultima saptamana de concurs.

De la inceputul sezonului a castigat etapa regina in Turul UAE si clasamentul general iar in alte doua etape a sosit pe 2 respectiv 3 , in Tirreno-Adriatico a castigat clasamentul general cu doua locuri 2 si unul pe 3 , la ultima cursa premergatoare Giro si-a distrus adversarii in Turul Romandiei , unde a obtinut trei victorii de etapa intre care si contratimpul individual .

Tom Dumoulin โ€“ olandezul zburator este absolut impunator la acest gen de cursa , el isi alege de obicei marile tururi dupa etapele de contratimp unde crede ca poate avea avantaj asupra celorlalti si asa si este. Pe unde se duce nu exista an sa nu castige o astfel de etapa. A castigat aici anul trecut contratimpul invingandu-l pe Froome.

Simon Yates โ€“ britanicul a pierdut anul trecut peste un minut in aceasta proba in Giro in urma lui Dumoulin. De atunci el si-a inbunatatit considerabil acest capitol. In acest sezon a terminat pe 8 in Turul Andaluziei , respectiv 1 in Paris-Nisa probele de profil , la ultima lasandu-i absolut masca pe toti specialistii , care nici acum nu cred ca s-a putut intampla asa ceva , glumele care s-au facut au fost savuroase , cei care cunosc cat de cat ciclism stiu ca el are un frate geaman Adam , una dintre ele a fost ca Adam la asteptat undeva pe traseu i-a luat bicicleta si a terminat el proba ๐Ÿ˜‚ si nimeni nu si-a dat seama , cei doi fiind greu de recunoscut.

Cursa incepe la 17:50 , un pic straniu cum organizatorii l-au pus primul chiar pe Dumoulin , pe Roglic al 12 lea , plus multi dintre favoriti chiar la inceputul ei iar pe Yates l-au lasat tocmai al 174 lea fiind antpenultimul.

Yates este bun la catarari a demonstrat-o si anul trecut iar finalul I se potriveste dar vremea poate juca un rol important in aceasta etapa , se anunta vant si ploaie la finalul etapei , daca acestea se vor intampla e clar ca Roglic si Dumoulin vor fi avantajati pentru ca ei vor pleca la inceput , atunci cand vremea va fi ok.

Forma de moment si faptul ca slovenul este mai bun pe catarari decat Dumoulin nu-mi indica decat ca avem un favorit la victoria de azi Roglic. Primoz nu cred ca va rata ocazia de a-si trece prima lui victorie in Giro si odata cu aceasta si primul Tricou Roz din cariera.

Pronostic

Primoz Roglic castiga @ 1.60 โญโญโญ Unibet

Cursa paote fi urmarita pe Eurosport.

๐Ÿฟ๐Ÿฟ๐Ÿบ๐Ÿบ๐Ÿบ๐Ÿบ๐Ÿบ

๐Ÿป

Apreciezi munca la acest articol? Te rog distribuie-l pe Facebook! โคต

๐Ÿ“ง Aboneaza-te gratuit si vei primi predictiile si analizele zilnic in e-mail. Bonus vei primi si ghidul "Cum sa devii un parior mai bun in 12 pasi simpli" ๐Ÿ’ฐ