Login form protected by Login LockDown.


Castigatori VS Pierzatori

6 lucruri care ii diferentiaza pe castigatori de pierzatori

Bine … titlul normal era plangaciosi vs castigatori , dar am considerat ca e mai ok pierzator . Articolul este inspirat dintr-un material interesant citit de mine , format dintr-un joc de cuvinte „whiners vs winners” , unde whiner inseamna plangacios. Am hotarat sa folosesc in locul cuvantului plangacios , sintagma pierzator care cred eu ca se potriveste mai bine.

Este un articol motivational care in primul rand mie mi-a fost util , desi se pare ca stim tot timpul teoria si nu mai e cazul sa invatam nimic , e bine din cand in cand sa invatam, sa recitim si BAZELE , notiunile elementare care trebuie sa le aplicam pentru a avea succes.

In acest articol nu voi vorbi strict despre pariuri ci despre cum viata in general , atitudinile care le au pierzatorii si cum ar trebui sa procedam pentru a avea mereu daca nu mentalitate macar comportament de castigator.

Articolul acesta este inspirat dupa un material al unui reputat specialist american in chestiuni motivationale , training personal si alte aspecte.

1. Pierzatorii pun accent pe trecut , catigatorii se bazeaza pe prezent si viitor .

Pierzatorii iubeasc sa traiasca din trecut , din amintiri, iar cand se lovesc de o problema exclama „mi-as fi dorit ca aceasta sa nu se intample niciodata!” , sau „daca ai fi facut ceea ce ti-am zis , acum nu am mai fi avut aceasta problema” asta ca sa nu vorbim de celebrul „ti-am spus ca asa se va intampla”. Un singur lucru nu inteleg aceste persoane , ca trecutul e trecut si fapta e consumata , nu se mai poate repara nimic si nici schimba dintr-o fapta comisa. La fel si in domeniul pariurilor , in momentul unui esec tot timpul cautam scuze , si vorbesc aici in primul rand de mine nu sunt perfect nimeni nu e perfect si cred ca nu de putine ori ne-am zis „daca as fi studiat mai bine si as fi stiut ca nu joaca Totti nu as mai fi pus meciul acela” . La fel cred ca cu totii avem prieteni care eu ii consider pierzatori care in momentul cand afla ca ai pierdut pe meciul X , iti vor spune „cum ai putut sa pui pe meciul ala !? era clar de la o posta ca nu va fi X” . Toti acestia fac parte din rubrica pierzatorilor, sau a plangaciosilor cum ii numeste acest specialist Avish Parashar.

Castigatorii inteleg ca ei traiesc „aici , acum” . Ei niciodata nu se vor culca pe ureche mintindu-se , hranindu-se sau aruncand vina pe trecut , la ei tot timpul focusarea va fi pe viitor , isi vor croi pasii urmatori in prezent pentru asigurarea actiunilor din viitor. Aceasta categorie de oameni au tendinta de a gandi pozitiv , la ei orice esec este privit precum o noua provocare , o noua sansa de a corecta lucrurile acolo unde se poate. La ei timpul trecut este un timp analitic, iar singurele lor contacte cu trecutul este atunci cand privesc retrospectiv in vederea constatarii greselilor care au fost pentru a le evita pe viitor. Aceasta categorie de oameni , asimilata de cele mai multe ori cu optimistii se regaseste si in lumea pariurilor, ce-i drept intr-o proportie mult mai mica decat prima categorie.

Pentru obtinerea si cultivarea succesului in pariuri este necesara adoptarea atitudinii acestor oameni , stiu ca este greu , stiu ca nu este un lucru care il poti face asa de pe o zi pe alta dar fiind urmariti de pacatele trecutului si gandindu-ne la ele , acestea fiind fie bilete pierdute , mize de recuperat sau alte insuccese nu vom ajunge departe.

2. Pierzatorii acuza , castigatorii incearca sa rezolve problema

Pierzatorii . Cand ceva incepe sa nu mai functioneze , cand ceva e gresit , aceasta categorie de oameni devin un veritabil RADAR, specializat in detectarea vinovatilor, eventual si aratarea lor cu degetul. Dintr-o data brusc in momentul unui esec , ei devin si se transforma miraculos intr-un fel de agenti CSI in investigarea si incercarea de a decripta partea vinovata, atunci cand aceata este evidenta. De foarte multe ori , defapt de cele mai multe ori gasirea vinovatului este o operatiune mult mai complexa decat pare la prima vedere , de multe ori cercul este vicios , o componenta o influenteaza pe alta si detectarea vinovatului este o parte extrem de solicitanta , consumatoare de energie de care te indepartezi cu atat mai mult cu cat avansezi in ea te indepartezi de lucrul catre care ar trebui sa iti canalizezi energia, REZOLVAREA PROBLEMEI.

Castigatorii. Aceasta categorie , aceasta atitudine a oamenilor care fac parte din aceasta categorie este de urmat , ei niciodata nu vor incerca sa caute vinovatul , nu inainte de a-si puneintrebarea „ce as putea face ca sa rezolv problema” . La fel ca si la primul punct , aceasta categorie se bazeaza pe analiza , ei nu vor actiona conform impulsurilor , nu vei vedea niciodata aratand cu degetul sau lovind in persoana responsabila cu eroarea , preocuparea lor fiind de a incerca sa rezolve problema. Persoanele din aceasta categorie sunt evident o raritate , nu este foarte usor a avea o asemena atitudine mai ales in contextul societatii in care traim. Cei mai buni manageri vor fi fara dubii din aceasta categorie.

Legat de invatamintele privind rezolvarea problemelor , in pariuri este foarte important cand vezi ca insuccesele se repeta excesiv si nu mai ai simtit gustul unui bilet castigator de zeci de zile. Daca doresti o schimbare analizeaza , gandeste-te unde gresesti au ce iti lipseste si incearca sa rezolvi problema. Daca la infinit te vei lamenta pentru ca pierzi tot la 1 singur meci , atunci rezolvarea ar putea inseamna renuntarea la combo , daca vezi ca o anumita liga iti tot „face probleme” incearca sa vezi care e cauza acestei probleme . Ai acces la informatii suficiente ? Iti dedici timpul necesar ? Sursele tale sunt de incredere ? Exista si cazul in care tu ai cea mai putina vina dintre toti , e vorba de intrecerile patrunse mai mult decat celelalte de flagelul mafiei pariurilor , aici ma refer la Turcia , unde apropo sunt interzise pariurile ๐Ÿ™‚ , despre rusi si alte ligi pe care nu le voi nominaliza.

3. Pierzatorii reactioneaza . Castigatorii gandesc

Castigatorii . Voi incepe cu ei de data aceasta. Cand am spus castigatorii gandesc nu m-am referit ca stau si mediteaza zile intregi cautand rezolvarea problemei. Nu, dimpotriva aceasta categorie se remarca prin gandirea agera , iute. Lor le va lua o perioada de timp in a procesa si a analiza informatiile , de a se gandi la obiectivele lor, si de a lua in consecinta decizia cea mai buna pentru ei. Prin aceste idei punctate nu se inventeaza roata , daca observati toate categoriile de castigatori se aseamana foarte mult si au puncte comune , cel mai important dintre ele fiind ANALIZA, un termen foarte complex.

Pierzatorii. Se impart in 2 categorii , in prima intra persoanele care raspund INSTANT la stimuli , indiferent cu ce situatie se confrunta ei reactioneaza pripit , nu se gandesc , nu aprofundeaza datele problemei , la ei instincul este singurul lucru dupa care se ghideaza. Aceasta categirie se remarca totusi prin faptul ca indiferent care de stupida sau neinspirata , sau de ce nu si buna uneori este decizia lor ei o vor duce pana la capat , in stilul lor. Cea de-a doua categorie este cea a indiferentilor , pe ei nu ii intereseaza nici macar 1% consecintele faptelor lor , ei tot timpul vor lua hotararea fara a asculta de cei din jur , nu sunt stresati si nu le pasa de observatiile celor din juru lor cu privire la decizia luata. Ei tot timpul cand vor fi nemultumiti isi vor lua „jucariile” si vor pleca ca si cum nu s-a intamplat nimic.

In pariuri sunt exemplificate foarte bine aceste 2 categorii de pariori , primii , castigatorii cred ca sunt una si aceasi categorie pentru toate cele 3 idei subliniate de mine. Ei tot timpul chiar si cand vor pierde vor cauta sa se perfectioneze , vor cauta sa progreseze si sa evite greselile facute. Chiar daca ei au procedat perfect in munca lor si a intervenit neprevazutul sau hazardul in soarta pariurilor lor , facandu-i pierzatori ei niciodata nu vor actiona in impuls , alunecand catre categoria pierzatorilor, in speta pariind haotic si necalculcat pentru recuperea pierderilor

Cam atatea am avut sa va transmit in articolul acesta , ar mai fi inca 3 ideii de genu’ pe care probabil le voi scrie undeva la sfarsitul saptamanii.

Daca va plac articolele acestea , le considerati utile si ati mai vrea , lasati un comentariu cu parerea voastra si ce ati dori sa cititi pentru ca materiale presupunem ca as avea ar mai ramane cheful de le scris si bineinteles cititorii dornici de lectura.

๐Ÿ“ง Aboneaza-te gratuit si vei primi predictiile si analizele zilnic in e-mail. Bonus vei primi si ghidul "Cum sa devii un parior mai bun in 12 pasi simpli" ๐Ÿ’ฐ